![]() FIGYELEM! A fórum új helyre költözött! Gólyaleső linkek, webkamerák: Magyarország - Németország - Gólyalesen (többi kamera) - Gólyamesék, -versek Egyéb linkek: Webkameralesen blog (webkamerák) - GG Házirend - Technikai tanácsok © GGFÓRUM 2007-2016 |
![]() |
|
|
|
© Judit | 2016. aug. 12. 11:01 | Válasz | #10553 |
![]() | |
© valcsi | 2016. aug. 03. 05:51 | Válasz | #10552 |
![]() | |
Bocsánat, nagy lett
| |
© valcsi | 2016. aug. 03. 05:50 | Válasz | #10551 |
![]() | |
© valcsi | 2016. júl. 08. 20:56 | Válasz | #10550 |
![]() | |
![]() ![]() | |
© valcsi | 2016. júl. 08. 20:56 | Válasz | #10549 |
![]() | |
© endi | 2016. máj. 23. 21:25 | Válasz | #10548 |
![]() | |
S.eva, karen71 köszönöm szépen! ![]() ![]() Bizony , nagyon finom volt! |
© s.eva | 2016. máj. 22. 20:00 | Válasz | #10547 |
![]() | |
Hú, ez gyönyörű! :)
| |
© karen71 | 2016. máj. 22. 18:43 | Válasz | #10546 |
![]() | |
Hú de jól néz ki! Ez már műalkotás, de biztos finom is. Gyorsan megnéztem a neten, hogy ez egy fánk tulajdonképpen. :-) ![]() ![]() | |
© endi | 2016. máj. 22. 18:36 | Válasz | #10545 |
![]() | |
© erika0329 | 2016. márc. 14. 00:24 | Válasz | #10544 |
![]() | |
Köszönöm szépen, próbálkoztam, így sikerültek ![]() ![]() ![]() ![]() | |
© erika0329 | 2016. márc. 14. 00:23 | Válasz | #10543 |
![]() | |
![]() ![]() ![]() | |
© Koka | 2016. márc. 11. 10:54 | Válasz | #10542 |
![]() | |
Nagyon kis tündériek, ügyes vagy erika! ![]() ![]() ![]() | |
© Ildi_mama | 2016. márc. 10. 21:01 | Válasz | #10541 |
![]() | |
De jók, ötletes! Mind nagyon aranyos. ![]() | |
© erika0329 | 2016. márc. 10. 18:04 | Válasz | #10540 |
![]() | |
köszi, rendben :)
| |
© Judit | 2016. márc. 10. 17:47 | Válasz | #10539 |
![]() | |
Majd legközelebb a segítségbe menj a képfeltevéssel, meglátod, csak egy pici segítség kell, és újból tudni fogod. ![]() ![]() | |
© erika0329 | 2016. márc. 10. 17:45 | Válasz | #10538 |
![]() | |
![]() ![]() ![]() ![]() köszi Judit :) | |
© erika0329 | 2016. márc. 10. 17:44 | Válasz | #10537 |
![]() | |
feladom :(
|
© Judit | 2016. márc. 10. 17:44 | Válasz | #10536 |
![]() | |
Ez is nagyon helyes! :-) Ügyes vagy! (betettem, mert az eredeti nem volt jó) | |
© erika0329 | 2016. márc. 10. 17:41 | Válasz | #10535 |
![]() | |
© erika0329 | 2016. márc. 10. 17:20 | Válasz | #10534 |
![]() | |
Van amelyik csak zseníliadrótból készült, de olyan is van, amelyik hungarocell golyóból zseníliadróttal bevonva. A térdét úgy alakítottam ki, külön rátekertem egy kicsi zseníliadrótot. (kell hozzá zseníliadrót, szemek, ragasztópisztoly, hungarocell golyó, pici és egy kicsit nagyobb) Készítettem egy kutyát is csak zseníliadrótból. Mindjárt lefényképezem, de lehet, hogy nem tudom feltenni :) | |
© Mamzi | 2016. márc. 10. 17:18 | Válasz | #10533 |
![]() | |
Nagyon helyesek! ![]() ![]() ![]() ![]() | |
© erika0329 | 2016. márc. 10. 17:15 | Válasz | #10532 |
![]() | |
Köszi Judit nagyon aranyos vagy, hogy betetted és megfordítottad őket. ![]() ![]() ![]() ![]() Lehetne szebb is, de így sikerültek :) Szégyen, gyalázat elfelejtettem, hogy hogyan kell betenni ide a képet :) Lesz mit bepótolnom :) | |
© Judit | 2016. márc. 10. 17:13 | Válasz | #10531 |
![]() | |
És még gumó is van a térdénél! ![]() ![]() Miből készítetted? A testét nem találom ki, miből van. | |
© erika0329 | 2016. márc. 10. 17:12 | Válasz | #10530 |
![]() | |
Köszönöm szépen, aranyos vagy ![]() ![]() ![]() ![]() | |
© Judit | 2016. márc. 10. 17:11 | Válasz | #10529 |
![]() | |
Betettem, és megfordítottam. ![]() Nagyon helyesek, és ügyes vagy! ![]() ![]() ![]() ![]() | |
© Melinda | 2016. márc. 10. 17:09 | Válasz | #10528 |
![]() | |
Emlékszem,igen,de nem gondoltam,hogy tőled lopták.:( | |
© s.eva | 2016. márc. 10. 17:08 | Válasz | #10527 |
![]() | |
© erika0329 | 2016. márc. 10. 17:04 | Válasz | #10526 |
![]() | |
Hmm ...elfelejtettem :) Segítsééééég!
|
© erika0329 | 2016. márc. 10. 17:03 | Válasz | #10525 |
![]() | |
© s.eva | 2016. márc. 07. 13:07 | Válasz | #10524 |
![]() | |
Meg is tették! :)
| |
© Ildi_mama | 2016. márc. 06. 21:37 | Válasz | #10523 |
![]() | |
Ugye emlékszel Melinda a zsenília gólyára 2012-ben? Olyat Ti is kaptatok Darányban! Épp tegnap követeltem ki a blogolótól, hogy jelölje a forrást, az én blogomról lopták a képet! | |
© Melinda | 2016. márc. 06. 20:43 | Válasz | #10522 |
![]() | |
Bocsánat! Nincs leírva,hogy hogyan,de aki Ügyes az talán meg tudja csinálni ezeket a gólyákat.Szépek.
| |
© Melinda | 2016. márc. 06. 20:41 | Válasz | #10521 |
![]() | |
Nézzétek csak mit találtam! HOGYAN KÉSZÍTSÜNK GÓLYÁT? |
© valcsi | 2016. márc. 04. 20:07 | Válasz | #10520 |
![]() | |
© Ildi_mama | 2016. feb. 25. 13:50 | Válasz | #10519 |
![]() | |
![]() Krumpli laska Krumplit főzünk enyhén sós vízben. Leszűrjük, megtörjük, kihűtjük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Ne ragadjon. Tojásnyi adagokra osztjuk, palacsinta nagyságúra 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Közben lisztezhetjük, nehogy leragadjon nyújtáskor. Teflon serpenyőt forróra előmelegítünk, szárazon zsiradék nélkül pirítjuk, sütjük a laskákat. A készeket egymásra rakjuk folyamatosan, melegen tartjuk és lefedjük. Én nyújtottam és sütöttem is egyszerre, hamar meg van csak figyelni kell, meg ne égjen. Ha nagyon pirul lentebb vesszük a hőfokot. Ha kész a sütögetés, liba vagy kacsazsírt (sertés)olvasztunk. A kész laskákat csak átfordítom a lefedéshez használt tálba és megkenem vastagon zsírral mind a két oldalát. Vissza sorakoztatom a tálcára, egymásra mint a palacsintát, fogyasztásig lefedem a tállal, melegen tartom. Bármivel tölthető, kenhető, de magában is finom. Sósan, tejfölösen, sajtosan, fokhagymásan, édesen (kevesebb zsírral)lekvárosan. Mikróban meg lehet melegíteni ha marad és kihűlt. Ezt a receptet anyósomtól tanultam, ő még nagyon tartotta a palóc hagyományt. Ez a mindennapi étrendben benne volt. Sokszor készített direkt nekem laskát, olyan volt mint a harmat. A különbség annyi, hogy sparhelten, a platni tüzes tetején sütötte. Én gázon is sütöttem már, fémplatnin. Most a villanytűzhelyen teflon serpenyő volt alkalmas. |
© s.eva | 2016. feb. 17. 20:48 | Válasz | #10518 |
![]() | |
Most sütöttem meg a csigát! Nagyon finom, ismétlés lesz! Köszönöm a receptet! :)
|
© Marianna | 2016. jan. 31. 11:18 | Válasz | #10517 |
![]() | |
![]() ![]() | |
© Ildi_mama | 2016. jan. 31. 11:16 | Válasz | #10516 |
![]() | |
Köszönöm ezt a sok gyönyörűséget valcsi!
| |
© valcsi | 2016. jan. 31. 10:54 | Válasz | #10515 |
![]() | |
![]() ![]() ![]() ![]() | |
© valcsi | 2016. jan. 31. 10:54 | Válasz | #10514 |
![]() | |
© Macska | 2016. jan. 30. 10:42 | Válasz | #10513 |
![]() | |
de jóóóóóóóóóó. nagyon ügyi vagy. én 2 balkezes vagyok. ![]() ![]() | |
© Ildi_mama | 2016. jan. 30. 10:36 | Válasz | #10512 |
![]() | |
© Teri | 2016. jan. 28. 18:53 | Válasz | #10511 |
![]() | |
Próbáld meg cukros darált dióval is, amibe reszelsz egy kis almát. Nagyon finom úgy is.
| |
© rohacszsuzsa | 2016. jan. 28. 09:00 | Válasz | #10510 |
![]() | |
Sziasztok! Megcsináltam a kakaóós csigát, nagyon egyszerú és fincsi. Zsuzsi |
© Cila | 2016. jan. 26. 23:48 | Válasz | #10509 |
![]() | |
![]() ![]() | |
© s.eva | 2016. jan. 26. 20:41 | Válasz | #10508 |
![]() | |
De jó, ezt én is kipróbálom, nagyon szeretik a fiúk! :) Köszönöm!
| |
© s.eva | 2016. jan. 26. 20:39 | Válasz | #10507 |
![]() | |
Igen, nagyon hamar elnyílottak, de már újabb 3 virág gyönyörködtet 12 nap után! :)
| |
© s.eva | 2016. jan. 26. 20:38 | Válasz | #10506 |
![]() | |
Az egész szobát betölti és ami nekem egészen új, ma, 12 nappal az előző után, újabb 3 virága van, valamivel kisebb, de épp olyan illatos! :)
| |
© karen71 | 2016. jan. 26. 16:55 | Válasz | #10505 |
![]() | |
Először én is furcsállottam, hogy túró kell a tésztájába, de aztán anyu emlékeztetett, hogy pogácsatészta is van túrós. :-)
| |
© Cila | 2016. jan. 26. 14:36 | Válasz | #10504 |
![]() | |
Nagyon szépek - gondolom, már csak voltak, sajna elég gyorsan elvirágoznak....
| |
© Ildi_mama | 2016. jan. 26. 11:06 | Válasz | #10503 |
![]() | |
Jó ötlet, ezzel a tésztával még nem sütöttem! Ki fogom próbálni.
| |
© Ildi_mama | 2016. jan. 26. 10:59 | Válasz | #10502 |
![]() | |
Csoda illatos lehet?
| |
© karen71 | 2016. jan. 26. 09:50 | Válasz | #10501 |
![]() | |
© s.eva | 2016. jan. 14. 12:22 | Válasz | #10500 |
![]() | |
Jajj nekem! Judit, kérlek, hogy formázd át! ![]() | |
© s.eva | 2016. jan. 14. 12:18 | Válasz | #10499 |
![]() | |
© Marianna | 2015. dec. 31. 18:21 | Válasz | #10498 |
![]() | |
Mindkettőt kifogom majd próbálni,biztos finom! :)
|
© palipapa | 2015. dec. 31. 18:05 | Válasz | #10497 |
![]() | |
Nagyon jól néz ki, biztos finom lehet! Előjegyzésbe vettem!! :-)
| |
© palipapa | 2015. dec. 31. 18:04 | Válasz | #10496 |
![]() | |
Nagyon jól néz ki, biztos finom lehet! Előjegyzésbe vettem!! :-)
| |
© Koka | 2015. dec. 31. 17:20 | Válasz | #10495 |
![]() | |
Baconos sajtgolyó Hozzávalók: 40 dg reszelt sajt, 10-15 dg apró kockára vágott bacon szalonna, 2 db tojás, zöldfűszer, só és bors, zsemlemorzsa. A reszelt sajtot összekeverjük a két tojással, Bacon szalonnával. /Kicsit lepirítottam előtte/. borsoztam, snidlinget és apróra vágott petrezselymet kevertem hozzá. Sóval vigyázni, mert a sajt is és a bacon is sós. Diónyi golyókat formálni belőle, zsemlemorzsában megforgatni és forró olajban kisütni. /Kis tételben, mert pillanatok alatt megsül. Kiszedő lapáttal többször megmozgati, nehogy leragadjon./ Jó étvágyat! / receptet még régebben találtam az egyik receptes újságban/ ![]() ![]() |
© palipapa | 2015. dec. 31. 12:24 | Válasz | #10494 |
![]() | |
Szilveszteri bableves. Hozzávalók 6-8 személyre:40 dkg tarkabab, 50 dkg savanyú káposzta, 30 dkg füstölt kolbász/mi a csípőset szeretjük/, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 2 teáskanál pirospaprika, 12 dkg húsos füstölt szalonna/jó bele a sima füstölt is/, 1 evőkanál liszt, 2dl tejföl, ecet, só. A szalonnát kis kockákra vágjuk, kisütjük belőle a zsírt, beletesszük a finomra vágott hagymát, üvegesre pirítjuk. Meghintjük pirospaprikával,hozzáadjuk a rövidebb szálakra vágott savanyú káposztát és kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. Közben az előzőleg beáztatott babot a szétnyomott fokhagymával, a babérlevéllel, enyhén sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, összeöntjük a káposztával, belekarikázzuk a füstölt kolbászt, a tejföllel elkevert liszttel behabarjuk és felforraljuk. Ha éjfél után adjuk asztalra, a gyomrokat rendbe hozandó, kevés ecettel még egy kicsit savanykásabbá tehetjük a szilveszteri bablevest. Természetesen ízlés szerint lehet módosítani a recepten, mint ahogy mink is tettük. Az első főzés után egy háziasszony tudni fogja, hogy hol szükséges módosítania! :-) Jó étvágyat kívánok hozzá!! |
|
|
|