FIGYELEM! A fórum új helyre költözött!
Gólyaleső linkek, webkamerák: Magyarország - Németország - Gólyalesen (többi kamera) - Gólyamesék, -versek
Egyéb linkek: Webkameralesen blog (webkamerák) - GG Házirend - Technikai tanácsok
© GGFÓRUM 2007-2016
Fórum   >>   Hobby - kézimunka, kert, virág, főzés
Ezzel foglalkozunk, amikor nem a gólyákat lessük... saját receptek, saját kert, virág, stb.

Ez a téma le van zárva!

Listázás időrendben


 © Judit2016. aug. 12. 11:01 | Válasz | #10553 

 © valcsi2016. aug. 03. 05:51 | Válasz | #10552 
Bocsánat, nagy lett

 © valcsi2016. aug. 03. 05:50 | Válasz | #10551 

Ügyeskedni lehet

 © valcsi2016. júl. 08. 20:56 | Válasz | #10550 

 © valcsi2016. júl. 08. 20:56 | Válasz | #10549 

 © endi2016. máj. 23. 21:25 | Válasz | #10548 
S.eva, karen71 köszönöm szépen!
Bizony , nagyon finom volt!

 © s.eva2016. máj. 22. 20:00 | Válasz | #10547 
Hú, ez gyönyörű! :)

 © karen712016. máj. 22. 18:43 | Válasz | #10546 
Hú de jól néz ki! Ez már műalkotás, de biztos finom is. Gyorsan megnéztem a neten, hogy ez egy fánk tulajdonképpen. :-)

 © endi2016. máj. 22. 18:36 | Válasz | #10545 
Legelső sütésem legelső darabja:

A neve boldogi nagyrózsa.

 © erika03292016. márc. 14. 00:24 | Válasz | #10544 
Köszönöm szépen, próbálkoztam, így sikerültek

 © erika03292016. márc. 14. 00:23 | Válasz | #10543 
Köszönöm szépen

 © Koka2016. márc. 11. 10:54 | Válasz | #10542 
Nagyon kis tündériek, ügyes vagy erika!

 © Ildi_mama2016. márc. 10. 21:01 | Válasz | #10541 
De jók, ötletes! Mind nagyon aranyos.

 © erika03292016. márc. 10. 18:04 | Válasz | #10540 
köszi, rendben :)

 © Judit2016. márc. 10. 17:47 | Válasz | #10539 
Majd legközelebb a segítségbe menj a képfeltevéssel, meglátod, csak egy pici segítség kell, és újból tudni fogod.

 © erika03292016. márc. 10. 17:45 | Válasz | #10538 

köszi Judit :)

 © erika03292016. márc. 10. 17:44 | Válasz | #10537 
feladom :(

 © Judit2016. márc. 10. 17:44 | Válasz | #10536 
Ez is nagyon helyes! :-)
Ügyes vagy!

(betettem, mert az eredeti nem volt jó)

 © erika03292016. márc. 10. 17:41 | Válasz | #10535 
kutya

Bilder oder Fotos hochladen

 © erika03292016. márc. 10. 17:20 | Válasz | #10534 
Van amelyik csak zseníliadrótból készült, de olyan is van, amelyik hungarocell golyóból zseníliadróttal bevonva. A térdét úgy alakítottam ki, külön rátekertem egy kicsi zseníliadrótot.
(kell hozzá zseníliadrót, szemek, ragasztópisztoly, hungarocell golyó, pici és egy kicsit nagyobb)
Készítettem egy kutyát is csak zseníliadrótból. Mindjárt lefényképezem, de lehet, hogy nem tudom feltenni :)

 © Mamzi2016. márc. 10. 17:18 | Válasz | #10533 
Nagyon helyesek!

 © erika03292016. márc. 10. 17:15 | Válasz | #10532 
Köszi Judit nagyon aranyos vagy, hogy betetted és megfordítottad őket.
Lehetne szebb is, de így sikerültek :)
Szégyen, gyalázat elfelejtettem, hogy hogyan kell betenni ide a képet :) Lesz mit bepótolnom :)

 © Judit2016. márc. 10. 17:13 | Válasz | #10531 
És még gumó is van a térdénél!
Miből készítetted? A testét nem találom ki, miből van.

 © erika03292016. márc. 10. 17:12 | Válasz | #10530 
Köszönöm szépen, aranyos vagy

 © Judit2016. márc. 10. 17:11 | Válasz | #10529 
Betettem, és megfordítottam.

Nagyon helyesek, és ügyes vagy!

 © Melinda2016. márc. 10. 17:09 | Válasz | #10528 
Emlékszem,igen,de nem gondoltam,hogy tőled lopták.:(

 © s.eva2016. márc. 10. 17:08 | Válasz | #10527 

 © erika03292016. márc. 10. 17:04 | Válasz | #10526 
Hmm ...elfelejtettem :) Segítsééééég!

 © erika03292016. márc. 10. 17:03 | Válasz | #10525 
Sziasztok, saját gólyáim. Nem a legszebbek, nem is a legjobbak, de én készítettem őket. Mindhármat másképpen. :-)
Talán még nem felejtettem el, hogy hogyan kell betenni ide képeket, remélem sikerül.

Bilder oder Fotos hochladen Bilder oder Fotos hochladen

 © s.eva2016. márc. 07. 13:07 | Válasz | #10524 
Meg is tették! :)

 © Ildi_mama2016. márc. 06. 21:37 | Válasz | #10523 
Ugye emlékszel Melinda a zsenília gólyára 2012-ben? Olyat Ti is kaptatok Darányban!
Épp tegnap követeltem ki a blogolótól, hogy jelölje a forrást, az én blogomról lopták a képet!

 © Melinda2016. márc. 06. 20:43 | Válasz | #10522 
Bocsánat! Nincs leírva,hogy hogyan,de aki Ügyes az talán meg tudja csinálni ezeket a gólyákat.Szépek.

 © Melinda2016. márc. 06. 20:41 | Válasz | #10521 
Nézzétek csak mit találtam!
HOGYAN KÉSZÍTSÜNK GÓLYÁT?

 © valcsi2016. márc. 04. 20:07 | Válasz | #10520 

Kdves GG-k!
Hát eljött a tavasz. Ismát Orchidea kiállítás.
Most főszereplő, a phalaenopsis. Sok fajtáját mutatják be, botanikai különlegességtől kezdve a hibridekig.
Valóban "ezer arcú phalaenopsis" kerül bemutatásra a kiállításon.
Szeretettel várunk mindenkit aki szereti a szépet.

 © Ildi_mama2016. feb. 25. 13:50 | Válasz | #10519 

Krumpli laska
Krumplit főzünk enyhén sós vízben. Leszűrjük, megtörjük, kihűtjük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Ne ragadjon. Tojásnyi adagokra osztjuk, palacsinta nagyságúra 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Közben lisztezhetjük, nehogy leragadjon nyújtáskor. Teflon serpenyőt forróra előmelegítünk, szárazon zsiradék nélkül pirítjuk, sütjük a laskákat. A készeket egymásra rakjuk folyamatosan, melegen tartjuk és lefedjük. Én nyújtottam és sütöttem is egyszerre, hamar meg van csak figyelni kell, meg ne égjen. Ha nagyon pirul lentebb vesszük a hőfokot.
Ha kész a sütögetés, liba vagy kacsazsírt (sertés)olvasztunk. A kész laskákat csak átfordítom a lefedéshez használt tálba és megkenem vastagon zsírral mind a két oldalát. Vissza sorakoztatom a tálcára, egymásra mint a palacsintát, fogyasztásig lefedem a tállal, melegen tartom. Bármivel tölthető, kenhető, de magában is finom. Sósan, tejfölösen, sajtosan, fokhagymásan, édesen (kevesebb zsírral)lekvárosan.
Mikróban meg lehet melegíteni ha marad és kihűlt.
Ezt a receptet anyósomtól tanultam, ő még nagyon tartotta a palóc hagyományt. Ez a mindennapi étrendben benne volt. Sokszor készített direkt nekem laskát, olyan volt mint a harmat. A különbség annyi, hogy sparhelten, a platni tüzes tetején sütötte. Én gázon is sütöttem már, fémplatnin. Most a villanytűzhelyen teflon serpenyő volt alkalmas.

 © s.eva2016. feb. 17. 20:48 | Válasz | #10518 
Most sütöttem meg a csigát! Nagyon finom, ismétlés lesz! Köszönöm a receptet! :)

 © Marianna2016. jan. 31. 11:18 | Válasz | #10517 

 © Ildi_mama2016. jan. 31. 11:16 | Válasz | #10516 
Köszönöm ezt a sok gyönyörűséget valcsi!

 © valcsi2016. jan. 31. 10:54 | Válasz | #10515 

 © valcsi2016. jan. 31. 10:54 | Válasz | #10514 

 © Macska2016. jan. 30. 10:42 | Válasz | #10513 
de jóóóóóóóóóó. nagyon ügyi vagy. én 2 balkezes vagyok.

 © Ildi_mama2016. jan. 30. 10:36 | Válasz | #10512 
Judit talált egy papírgólya fotót. Megfejtettük miként készülhetett. Ez az én prototípusom. Szaporítottam a gólya állományom!


 © Teri2016. jan. 28. 18:53 | Válasz | #10511 
Próbáld meg cukros darált dióval is, amibe reszelsz egy kis almát. Nagyon finom úgy is.

 © rohacszsuzsa2016. jan. 28. 09:00 | Válasz | #10510 
Sziasztok!
Megcsináltam a kakaóós csigát, nagyon egyszerú és fincsi.
Zsuzsi

 © Cila2016. jan. 26. 23:48 | Válasz | #10509 

 © s.eva2016. jan. 26. 20:41 | Válasz | #10508 
De jó, ezt én is kipróbálom, nagyon szeretik a fiúk! :) Köszönöm!

 © s.eva2016. jan. 26. 20:39 | Válasz | #10507 
Igen, nagyon hamar elnyílottak, de már újabb 3 virág gyönyörködtet 12 nap után! :)

 © s.eva2016. jan. 26. 20:38 | Válasz | #10506 
Az egész szobát betölti és ami nekem egészen új, ma, 12 nappal az előző után, újabb 3 virága van, valamivel kisebb, de épp olyan illatos! :)

 © karen712016. jan. 26. 16:55 | Válasz | #10505 
Először én is furcsállottam, hogy túró kell a tésztájába, de aztán anyu emlékeztetett, hogy pogácsatészta is van túrós. :-)

 © Cila2016. jan. 26. 14:36 | Válasz | #10504 
Nagyon szépek - gondolom, már csak voltak, sajna elég gyorsan elvirágoznak....

 © Ildi_mama2016. jan. 26. 11:06 | Válasz | #10503 
Jó ötlet, ezzel a tésztával még nem sütöttem! Ki fogom próbálni.

 © Ildi_mama2016. jan. 26. 10:59 | Válasz | #10502 
Csoda illatos lehet?

 © karen712016. jan. 26. 09:50 | Válasz | #10501 

 © s.eva2016. jan. 14. 12:22 | Válasz | #10500 
Jajj nekem! Judit, kérlek, hogy formázd át!

 © s.eva2016. jan. 14. 12:18 | Válasz | #10499 
Az első 3 kép egymás utáni napokon készült, a negyedik 2 nappal később! Szinte szemmel láthatóan nyíltak a jácintjaim! :)




 © Marianna2015. dec. 31. 18:21 | Válasz | #10498 
Mindkettőt kifogom majd próbálni,biztos finom! :)

 © palipapa2015. dec. 31. 18:05 | Válasz | #10497 
Nagyon jól néz ki, biztos finom lehet! Előjegyzésbe vettem!! :-)

 © palipapa2015. dec. 31. 18:04 | Válasz | #10496 
Nagyon jól néz ki, biztos finom lehet! Előjegyzésbe vettem!! :-)

 © Koka2015. dec. 31. 17:20 | Válasz | #10495 
Baconos sajtgolyó

Hozzávalók:
40 dg reszelt sajt, 10-15 dg apró kockára vágott bacon szalonna, 2 db tojás, zöldfűszer, só és bors, zsemlemorzsa.

A reszelt sajtot összekeverjük a két tojással, Bacon szalonnával. /Kicsit lepirítottam előtte/. borsoztam, snidlinget és apróra vágott petrezselymet kevertem hozzá. Sóval vigyázni, mert a sajt is és a bacon is sós.
Diónyi golyókat formálni belőle, zsemlemorzsában megforgatni és forró olajban kisütni. /Kis tételben, mert pillanatok alatt megsül. Kiszedő lapáttal többször megmozgati, nehogy leragadjon./
Jó étvágyat!
/ receptet még régebben találtam az egyik receptes újságban/



 © palipapa2015. dec. 31. 12:24 | Válasz | #10494 
Szilveszteri bableves.
Hozzávalók 6-8 személyre:40 dkg tarkabab, 50 dkg savanyú káposzta, 30 dkg füstölt kolbász/mi a csípőset szeretjük/, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 2 teáskanál pirospaprika, 12 dkg húsos füstölt szalonna/jó bele a sima füstölt is/, 1 evőkanál liszt, 2dl tejföl, ecet, só.
A szalonnát kis kockákra vágjuk, kisütjük belőle a zsírt, beletesszük a finomra vágott hagymát, üvegesre pirítjuk. Meghintjük pirospaprikával,hozzáadjuk a rövidebb szálakra vágott savanyú káposztát és kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. Közben az előzőleg beáztatott babot a szétnyomott fokhagymával, a babérlevéllel, enyhén sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, összeöntjük a káposztával, belekarikázzuk a füstölt kolbászt, a tejföllel elkevert liszttel behabarjuk és felforraljuk. Ha éjfél után adjuk asztalra, a gyomrokat rendbe hozandó, kevés ecettel még egy kicsit savanykásabbá tehetjük a szilveszteri bablevest.
Természetesen ízlés szerint lehet módosítani a recepten, mint ahogy mink is tettük. Az első főzés után egy háziasszony tudni fogja, hogy hol szükséges módosítania! :-) Jó étvágyat kívánok hozzá!!


[1] 2 3 4 5 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől



17 Millió + free counters Bilder oder Fotos hochladen
Creative Commons Licenc
Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható